În perioada 14–17 noiembrie 2017 se organizează cursurile de pregătire/perfecționare profesională obligatorie pentru sectorul public, al cărei scop este de a spijini formarea profesională a personalului contractual și a funcționarilor publici din cadrul instituțiilor şi autorităților publice din județ, de a pune în valoare competențele acestora și de a contribui la creșterea gradului de performanță și calitate în sectorul public.
Cursurile de pregătire/perfecționare profesională a personalului contractual și a funcționarilor publici din administrația publică, ediția a XVII-a, va avea loc la Băile Tușnad, Hotel OZONE (http://www.o3zone.ro) și se va desfășura sub deviza: PERFORMANȚĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ. NOUTĂȚI LEGISLATIVE 2017.
Principalele teme care se vor aborda sunt:
- Contabilitatea în instituțiile publice; Raportarea situațiilor financiare,
buget, gestiune financiară;
- Controlul financiar preventiv. Instrument al managementului financiar-bugetar.
- Noutăți legislative. Aplicații practice și studii de caz ce vor ilustra temele tratate prin alternarea elementelor reglementate cu cele practice.
Cursul este susținut de:
- Specialiști cu experiență practică în domeniul contabilității și controlului financiar din cadrul M.F.P.d-nul Petre Crișan și d-nul Paul Soviani.
- Conducătorii și sau reprezentanții a instituțiilor publice de seamă din județ.
Grupul țintă:
- Temele de perfecționare mai sus menționate se adresează personalului contractual şi funcționarilor publici din cadrul instituțiilor şi autorităților publice, aleșilor locali, persoanelor implicate direct sau indirect în activităţile vizate de tematica acestora, precum şi persoanelor interesate de domeniile tematice respective.
Important:
- Serviciile de formare profesională cod CPV 80530000-8 dar și cele de cazare la hotel cod CPV 55110000-4 sunt cuprinse în Anexa nr. 2 (servicii sociale și alte servicii specifice) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. În cazul în care valoarea estimată a contractului de achiziție publică este mai mică de 3.312.975 lei (736.000 Euro) autoritatea contractantă nu este constrânsă la aplicarea prevederilor Legii privind achizițiile publice.
Atestarea formării:
- La finalul cursurilor se va susține un test de verificare a cunoștințelor și se vor elibera certificate de absolvire de pregătire profesională care atestă și îndeplinirea obligației anuale de perfecționare profesională continuă și a pregătirii profesionale a persoanelor desemnate să efectueze control financiar preventiv. (Vezi: ORDIN nr.2.332 din 30 august 2017 privind modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr.923/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv şi a Codului specific de norme profesionale pentru persoanele care desfăşoară activitatea de control financiar preventiv propriu.4.Pregătirea profesională a persoanelor desemnate să efectueze control financiar preventive)
Plata:
- Tarifului de perfecționare și a tarifului de servicii conexe (cazare și masa) se achită prin virament în contul E.C.C.A.R. Filiala Harghita, cod fiscal RO7426179, Cont IBAN RO02 RZBR 0000 0600 0656 3571 deschis la Banca Raiffeisen, Miercurea Ciuc. Participarea la cursul de perfecționare nu este condiţionată de cazare și masa, fiecare participant are libertatea de a alege alte unități de cazare cu mențiunea că derularea efectivă a cursurilor va avea loc în locațiile prezentate.
- Taxă de perfecționare: 714 lei (600 lei+114 leiTVA)/participant. Discount: 10% pentru cel puțin 2 participanți din cadrul aceleiași instituții (se aplică numai la taxa de instruire).
- Taxă servicii conexe: 719 lei (660 lei+59 leiTVA)/participant. Include cazarea pe trei nopți și masa pe perioada desfășurării cursurilor.
Înscierea la curs: Înscrierea la curs se face cu minim 7 zile înaintea începerii cursului, prin completarea modelului de cerere tip (anexat). Cererea individuală de înscriere se transmite completată șă scanată: la adresa de e-mail ceccarharghita@ceccarharghita.ro sau prin fax: 0266-315561.
IMPORTANT! Pentru evitarea oricăror probleme referitoare la înscriere, verificați telefonic primirea cererii de înscriere la numărul de telefon 0266-315561. Data limită de trimitere a înscrierilor este cu 7 zile înainte de prima zi a cursului, adică 07 noiembrie 2017, (pentru situații excepționale ne puteți contacta telefonic pentru identifica soluțiile cele mai bune).
IMPORTANT! Trimiterea cererii individuale de înscriere vă asigură ocuparea locului la curs, dar înscrierea definitivă este considerată numai dacă s-a efectuat plata taxei de participare cu cel puțin 4 zile înainte de începerea cursului, adică 10 noiembrie 2017. Dacă în termenul de 4 zile mai sus menționat nu se face dovada efectuării plății, cererea dvs. va fii anulată. Descarcă cererea: Cererea individuală de înscriere
Înregistrarea participanților Înregistrarea participanților va avea loc în data de 14 noiembrie 2017, între orele 9,00-10,00 în holul Hotel OZONE, unde cursanții vor primii indrumări și programul de desfășurare al cursurilor.Participanții sunt rugați să prezinte la cazare și la deschiderea cursului copii după CI/BI și după Ordinele de plată.
IMPORTANT! Cazarea se va face în regim double (2 persoane în cameră). Pentru acest motiv, în caz în care aveți preferințe, vă rog să ne comunicați cu cine doriți să fiți cazat.
Pentru situații excepționale putem menține rezervarea locului la curs, dar pentru acesta trebuie să anunțați cu minim 3 zile înainte de începerea cursului această situație și să primiți acordul nostru. Pentru CONFIRMAREA PLĂȚII vă rugăm să ne transmiteți copii scanate ale OP-urilor/ extraselor de cont pe e-mail sau pe fax (cu precizarea numelui participantului/ participanților).
Cu deosebită considerație,
PREȘEDINTE,
ec.Gencsi Mihaly