Marți, 23 octombrie a.c., ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire și-a exprimat susținerea, înainte întâlnirilor din comisiile ECON și TAX3 din Parlamentul European, cu privire la impozitarea cu 3% din venit  a anumitor activități ale platformelor digitale.

Luni, 15 octombrie a.c., a avut loc o audiere publică în Comisia TAX3 din Parlamentul European referitoare la „vizele de aur” și zonele economice speciale.  În timpul primului panel, referitor la „vizele de aur”, experții au subliniat că lipsa schimburilor de informații între statele membre, corupția, cerințele mai facile în procesul de obținere a cetățeniei, lipsa verificării antecedentelor și distribuția opacă a veniturilor reprezintă principalele probleme puse de aceste programe.

În perioada 13–16 noiembrie 2018 se organizează cursurile de pregătire/perfecționare profesională obligatorie pentru sectorul public, al căror scop este de a sprijini formarea profesională a personalului contractual și a funcționarilor publici din cadrul instituțiilor şi autorităților publice din județ, de a pune în valoare competențele acestora și de a contribui la creșterea gradului de performanță și calitate în sectorul public.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene:

În data de 23 octombrie, IFAC a publicat rezumatul Chestionarului global pentru PMM-uri 2018, desfășurat în perioada martie-mai 2018, în 24 de limbi (inclusiv limba română), la care s-au primit peste 6.000 de răspunsuri din 150 de țări.

ZNCR-brosura ziua-nationala-a-contabilului-roman-13-iulie-2018-compressed

Recent a fost emis un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.

Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei este tema celei de-a XXII-a ediții a Congresului profesiei contabile ce va avea loc la București, în perioada 28-29 septembrie, în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire și 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în România.

Federația Europeană a Consilierilor Fiscali (ETAF) a publicat buletinul de știri din data de 3 septembrie, iar unul din principalele subiecte abordate este debutul discuțiilor, în Parlamentul European, referitoare la impozitarea economiei digitale.

European Tax Adviser Federation (ETAF) a publicat buletinul de știri din data de 10 septembrie. Principalele subiecte abordate sunt:
Franța reafirmă susținerea Germaniei cu privire la impozitarea economiei digitale

TVA-ul simplificat pentru IMM-uri: Raportul Parlamentului European a fost adoptat

Comisarul Moscovici anunță propunerea de a renunța la principiul unanimității în materie fiscală

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 28 septembrie a.c., un mesaj în deschiderea Congresului organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire și 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în țara noastră.

Felicit Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România pentru organizarea celei de-a XXII-a ediţii a Congresului profesiei contabile.

Noile tendințe în afaceri și dinamica procesului de business întăresc rolul pe care îl joacă profesionistul contabil în economie.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România este organizația profesională care în ultimii ani a devenit un factor activ în elaborarea proiectelor de lege specifice activității economico-financiare, o voce importantă în colectivul consultativ din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Cu ocazia celei de-a XXII-a ediții a Congresului profesiei contabile din România, am plăcerea și onoarea de a transmite tuturor profesioniștilor contabili din România succes în nobila activitate pe care o desfășurați într-o lume a afacerilor în continuă evoluție și în contextul unui mediu de reglementare volatil pe fondul digitalizării.

"Vin alături de dumneavoastră în fiecare an, lucrez împreună cu domnul președinte, ne luptăm pentru mediul de afaceri, din orice poziție suntem: guvernamentală, reprezentanți ai mediului de afaceri și așa mai departe."

"Felicităm CECCAR pentru întreaga activitate și vrem să spunem că după 97 de ani de activitate, am aflat astăzi că un reprezentant al Ministerului Muncii a semnat actul de înființare. Deci tradiția dintre noi este urmată și sper că va fi o colaborare fructuoasă în continuare."

"Dumneavoastră știți care sunt opinia, părerea și, dacă vreți, adevărata mea credință în profesia dumneavoastră. Am spus și repet cu orice ocazie, dumneavoastră sunteți apărătorii sănătății noastre, a activității noastre, a întreprinzătorilor. "

Sunteți membrii unei profesii frumoase, mândre, cu o tradiție îndelungată, care a parcurs un drum lung de la vremurile lui Luca Pacioli și până astăzi, când vorbim de cloud computing și era digitală și aprofundăm zilele acestea, în cadrul acestui minunat eveniment.

Comisia Europeană a publicat pe 21 septembrie, un comunicat de presă potrivit căruia țările UE au pierdut 147 de miliarde de euro din încasările provenite din TVA în 2016.

"Având în vedere că acest congres sărbătorește atât prezentul, cât și viitorul, relația dintre CECCAR și Accountancy Europe se potrivește perfect. Împreună suntem nerăbdători să primim provocările și oportunitățile care ne așteaptă și să lucrăm împreună pentru a maximiza rezultatele."

Patru soluții rapide pe termen scurt la normele actuale de TVA, discutate de ECOFIN

Mesajul președintelui IFAC, Rachel Grimes, în deschiderea Congresului profesiei contabile, ediţia a XXII-a

"Doresc să vă vorbesc puțin despre tema Congresului, Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei. Este un pic de sperietoare care se plimbă acum prin toate profesiile."

"Tema Congresului de astăzi se axează pe cele trei dimensiuni ale evoluției profesiei contabile, și anume gândirea integrată, globalizarea și tehnologia. "

"În numele celor 23.000 de avocați din România, am onoarea să salut Congresul profesiei contabile, desfășurat în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al împlinirii vârstei venerabile a profesiei contabile. "

Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia, cele trei mari provocări cu care se confruntă profesia contabilă, și viitorul pe care acestea îl conturează profesiei au fost discutate de specialiști la cea de-a XXII-a ediție a Congresului profesiei contabile din România, eveniment organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România la Palatul Parlamentului, în perioada 28-29 septembrie.

Susținerea ICRICT pentru propunerea Comisiei Europene de impozitare corporativă European Tax Adviser Federation (ETAF) a publicat buletinul de știri din 8 octombrie.

  • Powered by MiniWeb 2012-2019 – CECCAR Toate drepturile rezervate