„Domnule președinte,

Onorați invitați și dragi membri ai profesiei,

Sunteți membrii unei profesii frumoase, mândre, cu o tradiție îndelungată, care a parcurs un drum lung de la vremurile lui Luca Pacioli și până astăzi, când vorbim de cloud computing și era digitală și aprofundăm zilele acestea, în cadrul acestui minunat eveniment.

În tot acest răstimp, profesia contabilă și-a câștigat și menținut un rol și un loc privilegiat de liant între mediul de afaceri și stat pentru care suntem cu toții recunoscători, pentru treaba bună pe care o facem. Sunteți exact acolo unde trebuie, ca să nu se poată fără voi. Mai mult, într-un mediu global din ce în ce mai frământat, vulnerabil în fața crizelor de orice fel, fie diplomatice, fie economice, încrederea este poate cel mai de preț activ la scară globală, iar, în viziunea colectivă, când vine vorba de mediul economic, profesia contabilă este sinonimul încrederii. Este o mare mândrie, o mare responsabilitate de care vă achitați cu brio în fiecare zi și vă felicit, din nou, pentru aceasta. Mai mult, nu se poate să nu remarcăm faptul că în România  profesia contabilă, prin organismul profesional, și-a recâștigat locul, imaginea, puterea pe care le merită. Suntem siguri că de acum încolo, întotdeauna, profesia se va remarca doar prin valorile sale.

Pentru că reprezint o instituție tânără, reglementator și supraveghetor al profesiei înrudite, auditul statutar, țin foarte mult să mulțumesc CECCAR, organismului profesional care ne-a sprijinit și ne-a fost un partener de încredere într-o perioadă de început, în care suntem în construcție, când încă învățăm. Ne bazăm pe dezvoltarea parteneriatului nostru și pe faptul că vom construi împreună pentru beneficiul membrilor ambelor profesii cum, de altfel, este și normal.

Așadar, felicit organismul profesional și profesia contabilă pentru multiplele realizări evidente!

La mulți ani, România! La mulți ani, contabili români! Și la mulți ani profesiei. Și da, contăm pe dumneavoastră și contăm cu dumneavoastră întotdeauna!”