Dragi colegi,

Sărbătorim, astăzi, profesia de contabil, o profesie cu tradiție, a cărei reprezentare îi revine Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – CECCAR. În atmosfera specifică unei aniversări cu atât de bogate semnificaţii, președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, împreună cu membrii Consiliului Superior, vă adresează tuturor celor care practicați această frumoasă şi importantă profesie sincere felicitări și succes în viitor.

În anul 1921, Legea de înfiinţare a Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili din România, ca organism profesional independent, a fost promulgată de însuși Regele Ferdinand I. După numai 10 ani de existență a Corpului, în anul 1931 România a fost gazda celui de-al VII-lea Congres Internaţional de Contabilitate, organizat simultan cu al V-lea Congres al Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili din România, preşedinte de onoare al comitetului de organizare fiind marele istoric, profesorul universitar Nicolae Iorga – în acea vreme, preşedintele Consiliului de Miniştri.

Pe temelia tradițiilor și a prezentului, privim cu optimism spre viitorul profesiei contabile și al profesioniștilor contabili membri ai CECCAR, adică cei care dețin competențe profesionale și digitale potrivite furnizării de servicii într-o economie globală și din ce în ce mai digitală, în care datele și informațiile sunt disponibile în timp real. Aceasta înseamnă că profesia are, înainte de toate, oportunitatea de a se reinventa în economia digitală – pentru firmele și practicile profesionistului contabil, de a se transforma, iar în raport cu clienții, trecerea de la a fi concentrat pe conformare către a deveni creatori de servicii de înaltă valoare. Astfel, profesionistul contabil, fructificând avantajul relației privilegiate cu antreprenorii/managerii, în viitor trebuie să joace rolul de consilier, confident, analist, facilitator și educator pentru clienții săi.

Totodată, împlinirea a 95 de ani de la înfiinţarea Corpului este pentru noi, toţi cei care practicăm această profesie, un prilej de bucurie, de legitimă mândrie, precum și un moment de cinstire a celor care au asigurat unitatea şi au dat puterea şi resursele necesare dezvoltării contabilităţii şi a CECCAR în România.

La mulți ani!

  • Powered by MiniWeb 2012-2019 – CECCAR Toate drepturile rezervate