Potrivit pct. 67 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a CECCAR, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, “Pentru asigurarea continuităţii, alegerea viitorului preşedinte se face cu un an înaintea expirării mandatului preşedintelui în funcţie, fără ca perioada respectivă să influenţeze durata mandatului noului preşedinte”.

În acest sens în perioada ianuarie-aprilie 2015, la nivelul filialei CECCAR Harghita se vor organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte al filialei pentru mandatul 2016 – 2020.

Modelul declaraţiei de candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului filialei CECCAR Harghita, pentru mandatul 2016-2020, se poate descărca de aici.

Declaraţiile de candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Filialei CECCAR Harghita, completate la toate rubricile potrivit reglementărilor Corpului, se trimit cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire la sediul filialei CECCAR Harghita, din Miercurea Ciuc, str. Harghita, nr. 11, pană cel târziu la data de 31 ianuarie 2015.

Conform pct. 5 alin. (2) din Anexa 1 la ROF –“Declaraţiile de candidaturi primite după data-limită stabilită sunt considerate tardive şi deci nu sunt luate în considerare…”

Procedura privind alegerea preşedintelui Consiliului filialei CECCAR Harghita este prevazută in Masurile nr. 56/2009 pentru punerea în aplicare a prevederilor pct. 24 alin. (3) si pct. 67 alin. (3) din ROF CECCAR.

Precizări privind condiţii şi criterii prevăzute de Regulament şi Norme cu privire la candidatura pentru funcţia de preşedinte al filialei CECCAR Hatghita:

-În conformitate cu pct. 14 si 17 a) din PRECIZĂRILE 6576/2008 privind organizarea şi desfăşurarea Adunărilor Generale de dare de seamă şi alegeri “…14. Trebuie avut în vedere că preşedintele filialei trebuie să fie liber profesionist contabil. Cumulul nu poate fi admis decât cu o activitate desfăşurată în domeniul cercetării sau învăţământului universitar de profil şi persoana respectivă să se bucure de autoritate profesională şi morală deosebită.

…17. a) nu vor fi validati şi nu se vor înscrie în buletinele de vot candidaţii care: nu au completat toate rubricile din “Declaraţia de candidatura” sau datele completate nu se verifică; nu au platit cotizaţia pe anul anterior şi după caz pe anul în curs; nu au depus raportul anual de activitate şi fişa personală şi/sau nu au obţinut viza de lucru pe anul in curs.”

Potrivit pct. 4 din Masurile 56/2009 cu modificările şi completările ulterioare se va urmări in mod special:

a. reputaţia

b. ataşamentul la onoarea, prestigiul şi interesele Corpului;

  1. îndeplinirea obligaţiilor faţă de Corp în ultimii 3 ani (participări la adunările generale, obligaţii financiare, obligaţii profesionale, participări la cursuri, seminarii, mese rotunde, întâlniri profesionale cu membri şi autorităţi locale etc);

d. calităţi manageriale (functţii de conducere deţinute etc);

  1. activităţi desfăşurate în interesul profesiei contabile, cursuri predate, activitatea în diferite comitete, grupuri de lucru ale Corpului, sprijin de orice natură, lucrări scrise, seminarii organizate, activitatea în diferite structuri alese sau executive ale Corpului, etc) exprimate în număr ore prestate în ultimii 5 ani.”

In conformitate cu pct. 108 din ROF CECCAR şi pct. 2 din anexa 1 la ROF:

2. Au dreptul de a alege şi de a fi aleşi toţi membrii Corpului, persoane fizice înscrise în Tablou, cu excepţia celor care:

  1. a) nu sunt la zi cu plata cotizaţiilor profesionale;
  2. b) sunt membri de onoare;
  3. c) sunt persoane fizice străine cărora le-a fost recunoscut dreptul de a exercita profesia de expert contabil sau de contabil autorizat în România;
  4. d) au fost sancţionaţi sau sunt investigaţi pentru abaterile disciplinare prevăzute în regulament.”
  • Powered by MiniWeb 2012-2019 – CECCAR Toate drepturile rezervate