Termenul de obținere a vizei de exercitare pe anul 2019 pentru membrii GEJ, se prelungește până la data de 25 februarie 2019, inclusiv.

Vă informăm că în cadrul Programul National de Dezvoltare Profesională Continuă în perioada 04-07 martie 2019 se organizează cursuri pentru membrii, liber profesionişti și profesioniştii angajaţi din judeţ.

Raportul de activitate pentru anul 2019 pentru persoane fizice (descarcă aici)

Raportul de activitate pentru persoane juridice (descarcă aici).

Declaratie cazier (descarcă aici)

Declaratie capacitate de exercitiu deplina (descarcă aici)

Sistemul de cotizații în anul 2019 si acordarea vizei de exercitare a profesiei (Descarcă aici)

În conformitate cu prevederile pct. 28 din Măsurile privind alegerile respectiv art. 6 din Hotărârea nr. 19/160 din 12 februarie al Consiliului Filialei harghita, procesul de votare pentru alegerea președintelui filialei se va organiza la sediul Filialei CECCAR Harghita (Miercurea Ciuc, str. Harghita, nr. 11) în perioada 14-15 martie 2019, intervalul orar: 10,00 – 19,00.

Mély megdöbbenéssel vettünk tudomást a székelyudvarhelyi

TÉGLÁS  OLGA

kolleganőnk hirtelen elhunytáról.

Ezúton fejezzük ki részvétünket családjának. Nyugodjon békében ! A Hargita megyei könyvszakértők és könyvelők testülete.

----

Un pios și ultim omagiu aducem colegei noastre

TÉGLÁS  OLGA

Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Odihnească-se în pace! Colectivul CECCAR Filiala Harghita

Accountancy Europe, organizaţia care reprezintă interesele profesiei contabile la nivel european, a dat publicității un nou document de interes, intitulat Formatul electronic unic european – digitalizarea informațiilor financiare ale companiilor cotate în UE.

Citeste tot articolul

Opiniile statelor membre cu privire la renunțarea la principiul unanimității în fiscalitate rămân împărțite Consiliul ECOFIN a discutat săptămâna trecută pentru prima dată, comunicatul Comisiei din data de 15 ianuarie a.c. cu privire la renunțarea la principiul unanimității în materie fiscală.  Unii dintre miniștri au solicitat menținerea normelor de vot în vigoare în domeniul fiscalității, în timp ce alții s-au arătat […]

Citeste tot articolul

Revoluția digitală transformă economiile, modelele de afaceri și viețile tuturor cetățenilor. Impactul acesteia asupra fiecărui aspect al economiilor este unul covârșitor, inclusiv asupra bazei de impozitare și capacității guvernelor de a colecta venituri. Abordarea provocărilor fiscale generate de economia digitală este o prioritate a politicii fiscale la nivel global și are o importanță deosebită pentru profesia contabilă din întreaga lume.

Citeste tot articolul

Revizuirea arhitecturii europene a sistemului de supraveghere financiară, bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020, procesul decizional cu privire la chestiuni de natură fiscală și Raportul privind sustenabilitatea financiară în anul 2018 sunt câteva dintre subiectele de mare importanță abordate în cadrul Consiliului ECOFIN din data de 12 februarie a.c.

Citeste tot articolul

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează concurs, la sediul Filialei CECCAR Bihor din localitatea Oradea, str. Independenței nr. 29, bloc A9, et. 1, în vederea ocupării postului de șef Birou stagiu și dezvoltare profesională continuă, pe durata determinată și program de 8 ore/zi.

Citeste tot articolul

Cadrul general de implementare a BEPS: Acțiunea 14 Integrarea economiilor și a piețelor naționale a crescut substanțial în ultima perioadă, ceea ce a impus modificări ale reglementărilor fiscale internaționale proiectate în urmă cu un secol. Deficiențele din normele actuale dau posibilitatea deteriorării bazei de impozitare și mutării profiturilor, impunând factorilor politici de decizie modificarea sistemului fiscal actual pentru a restabili încrederea în […]

Citeste tot articolul

Practicile mici și mijlocii (PMM-uri) reprezintă o parte esențială a profesiei – acestea constituie o majoritate covârșitoare a firmelor de contabilitate la nivel mondial și, în multe zone din lume, sunt principalul angajator al profesioniștilor contabili care își exercită profesia în firme specializate.

Citeste tot articolul

  • Powered by MiniWeb 2012-2019 – CECCAR Toate drepturile rezervate